zaterdag 20 januari 2018

Daniël derde in Emmen

Een week na onze eigen Grand Prix alweer de volgende GP. Omdat de stand van de GP's niet is bijgewerkt is niet helemaal duidelijk hoe het momenteel staat. In elk geval is duidelijk dat Daniël nog eerste staat. Reden voor SC Ten Boer om met een kleine delegatie naar Emmen toe te gaan. Emmen heeft wel wat pech dat de GP op een dag is dat er ook een toernooi in Friesland is. Dan is de keuze van een aantal Friese jeugdspelers snel gemaakt. In Emmen wel wat andere deelnemers dan gewoonlijk: veel Drenten vonden hun weg naar OBS de Brink.
De indrukwekkende banner bij het jeugdtoernooi
De A- en B-groep zaten in een aparte zaal wat heel goed is voor de rust. De C- en D-groep zaten in de grote zaal. Voor onze jongste deelnemer, Giovanni, bleek dit een lastige omstandigheid. Hij is gevoelig voor dingen die om hem heen gebeuren en het lukte hem in enkele partijen niet om zich daar voor af te sluiten. Zo miste hij in de eerste partij dat hij zijn tegenstander net schaak had gezet op het moment dat deze besloot om Giovanni schaak te zetten. Het was een briljante zet, want daardoor won hij de dame van Giovanni die net aan het winnen was.
Giovanni heeft veel talent, heel veel talent. Hij ziet dingen die anderen nog lang niet zien. Zeker als de focus er is speelt hij als de beste. Vandaag lukte dat vanwege eerder genoemde reden en een lichte verkoudheid niet. In de laatste ronde was het op en verloor Giovanni, waardoor hij slechts vierde werd en geen derde. Hij heeft wel heel veel geleerd vandaag!
Giovannie heeft veel talent
Lijstaanvoerder Daniël zat in groep B. Hij speelde in de eerste ronde tegen een lokaal talent.
Daniël is leider in het GP-klassement
Het lokale talent kon goed schaken maar miste het ritme en de gehaaidheid van jeugdtoernooien. Daniël wist daar in het tweede gedeelte van de partij gebruik van te maken. In de tweede ronde won Daniël weer. Nu van Sono. Sono won een stuk, maar in een scherpe tegenaanval zette Daniël mat. In de twee ronden daarna verloor Daniël, o.a. tegen de steeds sterker wordende Matteo Petrelli. Er moest in de laatste ronde tegen Noël van der Veen gewonnen om een prijs mee te nemen naar het noorden. Dit lukte in een scherpe stelling waar zwart opeens zijn eigen koning in de steek liet.
Giovanni met de prijswinnaars in de B-groep
Rowin had het zwaar in de A-groep. Hij had een zware week achter de rug en zijn hoofd was met andere dingen bezig.
Rowin had een drukke week achter de rug
Het was mooi dat hij toch meeging en hij kon er vrede in vinden dat het vandaag niet goed liep. Alleen in de laatste ronde tegen Lennart zat er meer in, maar Rowin besloot remise aan te nemen om niet met 0 punten terug te gaan naar Ten Boer.
De kleine rode brigade in Emmen

Geen opmerkingen: